sport-bso-in-breda

Sport BSO in Breda

Sport BSO in Breda

Sport BSO Flekss is een buitenschoolse sportopvang en is gevestigd in basisschool de Rietvink in Breda. In deze nieuwe blog lees je alles over ons, het eten & drinken en tafelmanieren.

Over ons

sport-bso-in-breda
Sport BSO in Breda

Bij onze sport BSO in Breda staat sporten hoog in het vaandel. We beoefenen verschillende sportactiviteiten met begeleiders die ervaring hebben. Daarnaast werken we voor een deel aan de opvoeding. Zo leert uw kind om samen te werken en kan hij of zij de prestaties verbeteren in het sporten. Ook regels dienen nageleefd te worden en moet er rekening worden gehouden met de kinderen om uw zoon of dochter heen. Zoals gezegd is onze buitenschoolse sportopvang te vinden in basisschool de Rietvink, gelegen in het noorden van het Noord-Brabantse Breda in de Haagse Beemden.

Eten en drinken

De kinderen eten gezamenlijk bij onze buitenschoolse sportopvang in Breda. Voor de begeleiders is dit een ideaal moment om de dag door te nemen en kunnen kinderen hun verhaal kwijt. Wij zorgen voor drinken en een gezond tussendoortje, zoals bijvoorbeeld een banaan of appel. Hierdoor leren kinderen een gezonde eetgewoonte aan. Tussendoor kan uw zoon of dochter onbeperkt ranja drinken. Wij houden ons aan de regels voor het bereiden en bewaren van etenswaren.

Tafelmanieren

De begeleiding van onze sport BSO in Breda hecht veel waarde aan tafelmanieren, zoals bijvoorbeeld het wassen van de handen alvorens er wordt gegeten. Verder wordt er gewacht met eten totdat iedereen aan tafel zit. Goed om te weten is dat we uw kind nooit zullen dwingen om iets te eten of te drinken. Dat werkt juist averechts. Uiteraard houden we ook rekening met eventuele allergieën en diëten van de kinderen. We vragen u deze altijd door te geven voordat uw zoon of dochter zich daadwerkelijk in gaat schrijven bij onze buitenschoolse sportopvang.

Mentor

Het is sinds 2019 verplicht om een mentor aan iedere ouder en kind toe te wijzen. Wij van Sport BSO Flekss houden ons hier dan ook aan. Diego Theunissen van onze sport BSO in Breda is het vaste aanspreekpunt van uw zoon of dochter. Hij is bijna iedere dag aanwezig. Dit wil echter niet zeggen dat hij het enige aanspreekpunt is. Uw kind kan bij iedere medewerker terecht als hij of zij zich bijvoorbeeld verdrietig of juist blij voelt. Diego kent elk kind goed en is betrokken bij de opvang en ontwikkeling van uw zoon of dochter. Hij houdt u dan ook op de hoogte hoe het met uw kind gaat. Bij toestemming van u zorgt Diego eveneens voor het contact met andere (zorg)professionals en instanties.

Inschrijven bij BSO Flekss

Heeft u interesse om uw kind in te schrijven bij onze sport BSO in Breda, dan kunt u zich aanmelden op onze website. Het eerste contact verloopt normaal gesproken telefonisch, maar indien gewenst kan het ook op de opvang. We beantwoorden dan alle vragen, u kunt een afspraak maken voor een rondleiding en wij zullen uitleggen wat onze buitenschoolse sportopvang precies doet. Tevens bespreken we onze pedagogische uitgangspunten, normen en waarden. Vervolgens worden u en uw kind uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we de gegevens van uw zoon of dochter en wordt er een intake formulier ingevuld. Goed om te weten is dat we de privacy van u en uw kind waarderen en niets zullen delen zonder uw toestemming. Tot slot bespreken we een eventuele ‘wenperiode’. Dit zijn een aantal middagen die we vooraf inplannen, zodat u en uw kind vertrouwd raken met onze leuke sportopvang in Breda, de groepsgenootjes en de groepsleiding van Flekss.

Schrijf je HIER in voor een gratis proefmiddag bij BSO Flekss

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *