Week 11 : De eerste voorjaarszon

Maandag 11 maart

Als alle kinderen opgehaald zijn uit school en komen spelen op de bso volgen we ons vaste programma. Vandaag loopt het even wat anders dan normaal omdat het de hele dag regent en de kinderen weinig energie kwijt zijn geraakt op school! Even wat drinken en tijd voor een koekje en hup de gymzaal in! Ons Slogan is natuurlijk niet voor niets Plezier op een Sportieve manier! Kleuters genieten van lekker bewegen, rennen, elkaar tikken en samen lachen. Als de meeste energie eruit is gaan we samen een spel doen met de Parachute. We bouwen het spel op door eerst allemaal een plekje te zoeken aan de parachute en samen een golfachtige beweging te maken. De kinderen doen goed hun best om samen mooie golven te maken. Een meisje komt het idee om eronder te gaan met z’n alle. Ze had dit namelijk al eens op school gedaan. Dat is spannend met z’n alle onder de parachute door. We moete natuurlijk allemaal goed opletten dat we niet tegen elkaar opbotsen, gelukkig ging dit heel goed. Samen aan sport en spel doen schept een band, meteen is er een fijne groepssfeer en iedereen hoort erbij!

 

Dinsdag 12 maart

De groep is compleet en gelukkig is het vandaag een droge dag in tegenstelling van gister! Na het drinken en een koekje eten. Hup allemaal een hesje aan en in de rij en op na de speeltuin! In de speeltuin kunnen we klimmen en klauteren, voetballen en basketballen en ga zo maar verder! Na 45 minuutjes lopen we met z’n alle terug naar de BSO. Hier eten we gezellig aan tafel fruit. Als ons buikje rond is gaan de tafels en stoelen aan de kant en gaan wij een tof tik tok filmpje maken op het nieuwe nummer van het songfestival! De kinderen die erop maandag zijn geweest zijn zo enthousiast geweest over het spel met de parachute dat ze de enthousiasme overbrengen op de andere kinderen. Door de spellen vaker te herhalen worden de kinderen er ook steeds beter in en kunnen ze elkaar helpen! Al met al een hele leuke dag bij sport BSO Flekss de Koe!

 

Donderdag 14 maart

Vandaag was het een heerlijke zonnige voorjaarsdag! Nadat de kinderen gedronken hebben, een koekje hebben gegeten en allemaal naar de wc zijn geweest, gaan we 2 aan 2 in de rij staan om gezamenlijk naar de speeltuin te lopen. De kinderen hebben daar lekker kunnen spelen met de waterpomp, we hebben lekker gespring touwt en nog veel meer spelletjes met ons gezicht lekker in het zonnetje. Toen we terug kwamen op locatie hebben we lekker fruit gegeten en konden we uit veel verschillende soorten fruit kiezen zoals appels, druiven, bananen, peren, paprika, komkommer etc! Na het fruit eten zijn we op ons eigen buiten terrein lekker gaan sporten! Hier hebben we wc tikkertje gespeeld en Annemaria koekoek. 1 kindje staat dan met zijn gezicht tegen de muur aan en roep hard op ANNEMARIAAAA KOEKOEKK! Op dat moment mogen de andere kinderen rennen, als het kindje wat tegen de muur staat zich omdraait moeten de andere kinderen stilstaan. Beweeg je dan en het word gezien mag je weer beginnen bij het startpunt. Een makkelijk spelletje wat alle kinderen leuk vinden en goed snappen. Als de ouders de kinderen opkomen halen zijn ze na vandaag moe maar zeker voldaan1